מזל טוב הגיע תינוק חדש למשפחה! אין זה מחייב כי מעתה תגררו שקיות נוספות של אשפה לפח כל שבוע. למעשה, התינוק יכול להשתלב בקלות במאמץ לצמצום פסולת.
אז איך לגדל "תינוק ירוק"? קודם כל, זה ממש לא אומר לרוץ ולרכוש בגדים וחיתולים העשויים סיבים טבעיים בלבד, פורמולה אורגנית, מוצרי טיפוח וצעצועים שאינם רעילים, כל אלה יכולים להיות יקרים מאוד,
בנוסף לכך זה לא מהווה פתרון לבעיה הרצינית של כמות הפסולת המייצרת משפחה.
תינוק ירוק באמת, לעומת זאת, הוא זה שאורח החיים הצרכני שלו מינימליסטי ביותר, שהוריו לא יוצאים במסע לרכישת הרי פריטים חדשים מיותרים כדי להתכונן לשנת החיים הראשונה שלו.
ההצעות הבאות כוללות הוצאה כספית מינימלית ופסולת ביתית קטנה יחסית, כחלק מהחיפוש אחר אורח חיים אפס פסולת.
חיתולי בד רב פעמיים
חיתולי בד הם צעד חשוב בדרך לצמצום הפסולת. יש להם יתרונות רבים לתינוק ולמשפחה:
הם נוחים ומאווררים יותר מחיתולים חד פעמיים, הם עשויים מכותנה או בדים טבעיים ומביאים לפחות גירוי ופריחה.
ההשקעה הראשונית של החיתולים הרב פעמיים אמנם גבוהה מעלויות של חיתולים חד פעמיים, אך לאורך זמן ההשקעה משתלמת במיוחד כשסט החיתולים הרב פעמי יכול לשמש גם לאחים הבאים בתור.
שימוש בחיתולים רב פעמיים מייצר פחות פסולת – זה ברור.
חפשו חיתולים יד שנייה, שהם זולים מאוד וניתן למצוא אותם בקלות באינטרנט או בקבוצות יד שניה ברשתות החברתיות. התחזוקה פשוטה להפליא. תמיד שטפתי את החיתולים של הילדים שלי בסיבוב כביסה אחד של מים חמים עם חומרי ניקוי טבעיים ותליתי אותם להתייבש בשמש כדי לקבל אפקט הלבנה טבעי. לחלופין, ניתן ליישם את גישת הורות בקשב (Elimination Communication) מגיל צעיר ולהימנע משנים רבות של שימוש בחיתולים
מגבוני בד במקום במגבונים חד פעמיים
מגבונים חד פעמיים לא נחוצים. כן, הם נוחים, אבל הם מייצרים הרבה פסולת עמוסה בכימיקלים. כל מה שצריך הם מגבוני בד רכים. השתמשו במים חמים וסבון, או ערבבו תמיסה טבעית של סבון אורגני עם שמנים אתריים המותרים לשימוש על עור התינוק כמו לבנדר או קלנדולה וטבלו בהם את מגבוני הבד.
מותגי מגבונים פופולריים רבים מכילים מערך של כימיקלים רעילים המקושרים להפרעות רבות החל ממשבשי הורמונים, אלרגנים ועד חומרים מסרטנים – לכן חשוב להימנע מחשיפה יומיומית וממושכת במגע עם עור התינוק.
חפשו מוצרי טיפוח אפס פסולת
ישנם מוצרים טבעיים רבים לתינוקות, אבל רובם מגיעים באריזות פלסטיק. החדשות הטובות הן, שלא באמת צריך המון כדי לשמור על עור התינוק נקי ומטופח. למעשה, שימוש מופחת במוצרים הוא כנראה בריא יותר לעור התינוק. השתמשו בסבונים מוצקים על בסיס שמן זית או קמומיל, אותם ניתן לרכוש ללא אריזה בחנויות הטבע. ללחות ולטיפול בפריחה השתמשו בשמן קוקוס או חמאת שיאה, אשר ניתן לקנות בצנצנות זכוכית או במיכלים לשימוש חוזר.
קנו בגדי יד שניה
יש כל כך הרבה בגדים משומשים זמינים לתינוקות במצב כמעט מושלם והם בדרך כלל זולים מאד. כמו כן, סביר להניח שאין צורך בבגדים רבים כפי שנוטים לחשוב.
חיתולי כותנה ופלנל
בבית שלנו אנחנו משתמשים בהם לכל דבר – עיטוף, מגבת, מגבון לפליטות, והגנה על הבגדים של ההורים. הכינו שק חיתולי טטרה נגיש (יהיו בו הרבה!) ובסיום השימוש ניתן פשוט לכבס אותם. אין שום צורך במגבות נייר.
הנקה במידת האפשר
הנקה במידת האפשר היא הדרך הירוקה ביותר להזנת את התינוק. על ידי הנקה ניתן להימנע מאריזות רבות של פורמולה, בקבוקים, שקיות וציוד הסטריליזציה. זה גם חוסך הרבה כסף, אלפי שקלים בשנה הראשונה.
הכינו בעצמכם את מזון התינוק
במקום לקנות צנצנות של מחית ירקות, ניתן להכין לבד. ניתן להכין כמות ולאחסן במכלים לשימוש חוזר. גם כאן מטחנת יד קטנה תתאים למשימה, לטחון את מה ששאר המשפחה אכלה ממש ליד השולחן. נסו להתרחק מאריזות מחית To-Go חד פעמיות שאינן ניתנות למחזור.
בחרו צעצועים בזהירות
יש צעצועי פלסטיק רבים בשוק הנשברים כמעט מיד, ואז אין להם לאן ללכת חוץ מלפח האשפה. תינוקות ופעוטות לא באמת צריכים צעצועים רבים, אז עדיף איכות על כמות אם אפשר. יש צעצועים נהדרים ונשכנים העשויים מעץ, והם הרבה יותר בטוחים לתינוק לכירסום מאשר פלסטיק זול. יש המון צעצועים איכותיים ושמורים יד שנייה ברחבי הרשת.
שתפו בני משפחה וחברים
אנשים אוהבים לתת מתנות לתינוקות. בעוד נדיבותם היא דבר נפלא, זה יכול לגרום למספר עצום של בגדים, צעצועים, גאדג'טים שלא באמת לא צריך. רמזו בעדינות שתעדיפו מתנות פרקטיות, כגון ארוחות, שוברי מתנה, תרומות כספיות עבור פריט גדול יותר, או עזרת בייביסיטר.
גאדג'טים או עזרי הורות מהודרים המבטיחים לשפר ולהקל את מסע ההורות שלכם הם לא הכרחיים. עגלות המטעינות iPad, מוניטורים משוכללים, נדנדות מהודרות ומחמם מגבונים, סביר להניח שלא יחסרו לכם אם לא תקנו אותם.